Ritva Kovalainen ja Sanni Seppo: Pohjoistuulen metsä

Miltä luonnonmetsä näyttää? Monilla meistä ei ole koskaan ollut mahdollisuutta kulkea metsässä, joka olisi saanut kasvaa omilla ehdoillaan vuosisatojen ajan.

Pohjoistuulen metsä kertoo, millaisia rikkaita ekosysteemejä pohjoiset havumetsämme parhaimmillaan ovat. Teos avaa metsien menneisyyttä ja nykytilaa sekä sitä, miksi lajit ja elinympäristöt uhanalaistuvat ja häviävät. Katse kohdistetaan myös siihen, mitä voimme tehdä säilyttääksemme viimeiset luonnonmetsämme. 

Ainutlaatuinen valokuvataiteellinen tietoteos on elämyksellinen kokonaisuus, joka johdattaa lukijan aukeama aukeamalta syvemmälle koskemattomaan havumetsään. Tutkimustietoon nojaava teksti ja häikäisevät valokuvat piirtävät esiin suomalaisen luonnonmetsän muotokuvan, joka inspiroi, elähdyttää ja auttaa muistamaan, miksi näitä uhanalaisia ympäristöjä on suojeltava.

304 sivua. Normaalihinta 49 €.
Kustantaja: Hiilinielu tuotanto & Miellotar.
Tukijat: Koneen Säätiö, Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus, Finnfoto, Suomen Luonnonsuojelun Säätiö.

Ennakkotilaustarjous: holvi.com/Hiili kirjakauppa

Sanni Seppo